De moderne bedrijfswereld is continu onderhevig aan veranderingen.
De wereld is ingewikkeld en vraagt andere werkwijzen om deze te bevatten en zo topprestaties te kunnen leveren.
Bedrijven en hun mensen hebben dus behoefte aan ondersteuning via opleiding en begeleiding.
Het woord “agile” roept bij verschillende personen andere betekenissen op.
In een IT-omgeving denkt men meestal aan de Scrum en Kanban-processen.
Deze processen zijn inderdaad een onderdeel. Op zich is het niet moeilijk om de ceremonies van deze processen (zoals een daily stand up, sprint planning, sprint review en sprint retrospective) te installeren. Boven op deze processen komt er een hoger niveau, namelijk “agility.”
“Agile werken” is een mindset. En werken met deze agile mindset is de uitdaging om tot de beste zelfsturende teams te komen.
Agile werken binnen je bedrijf is gestoeld op de 4 “agile” regels:
Dit vraagt een andere houding en mentaliteit van iedereen in het bedrijf. Door deze gewijzigde attitude zal je bedrijf de complexiteit van onze wereld omarmen en een antwoord geven op de snel veranderende markt om zo succesvol te zijn.
Het gaat om een houding:
zodat het uiteindelijke doel kan gerealiseerd worden:
het opleveren van de hoogst mogelijke waarde van je dienst/product voor je klant.
Een agile coach zorgt ervoor dat iedereen binnen het bedrijf evolueert naar samenwerken met een “agile mindset”. Scrum, Kanban, SAFe,… zijn frameworks die absoluut nodig zijn om hier structuur aan te geven. De methodiek wordt stap voor stap aangeleerd, samen met de nodige coaching om op maat “agile werken” te introduceren en het beste van 2 werelden, “waterfall” werken en "agile" werken, samen te brengen.
De methodiek van “Praktisch Op Weg Naar Teamleren”, wordt gebruikt om de organisatorische veranderingen te begeleiden.
Het gaat uit van het principe dat talenten in een team tot bloei komen. Al experimenterend zetten teams hun verenigde kennis en vaardigheden in om te evolueren tot meer zelf-organiserende teams om tot een optimaal resultaat te komen.
Wat zijn de werkwijze en beoogde resultaten van een agile coach?
Een agile coach gebruikt een combinatie van coaching, observatie, training, facilitatie, simulatie- en inzichtoefeningen
De juiste mindset start met contact op te nemen!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
x